29 september 2012

Lägenheten..

Sådärja! nu ligger den ute! håll tummarna att vi får den såld. bilderna blev bra, känns väääldigt ljust och rymligt, som jag tidigare skrivit har vi ju liiiite mer prylar.















27 september 2012

joråsatte..

Idag fotade vi läggan, gick fin fint! skrev tidigare idag till en vän "jag bor just nu  i en väldigt ljus och fräsch lägenhetsannons, känner mig just nu mest hemma i trapphuset (där står allt mindre ljust och fräscht som inte uppfyller kraven)"

Tog inte en enda jävla bild varken på trapphuskaoset eller lägenhetsstylingen, hade liksom fullt upp med att bära bebis på en arm och hund på andra, samtidigt som jag på fotografens kommando flyttade runt prylar, vojne vojne!

Ni får stå ut med det tristaste inlägget sedan Sundsvall brann, för nu ska jag sova, lovar på bättring imorgon (eller i övermorgon)

Puss

26 september 2012

Preppar å peppar..

För att sälja lägenhet, asså vill bara påpeka att jag inte fixar å donar i onödan bara för att lägenheten ska se sådär "hejjagborvittåfräschtåharingagrejerframme" utan det behövs verkligen städas och organiseras för vi har såååååååååå mycket prylar + att vi har en del grejer som inte är helt klara från renoveringen.. Så inga jävla kronärtskockor å basilikor här inte!!

En grej e ju att alla bebisspår ska raderas, den ska ju säljas till ngn ung typ singel eller vem som helst får ju naturligtvis köpa, men 44kvm brukar ju oftast inte dra till sig barnfamiljer (om dom inte har en önskan att gå varandra på nerverna alltså) och trots att H är pyyytteliten har hon rätt mkt prylar.. Så här planeras det och skrivs checklistor. Tur Havana var trött idag! Har sovit typ en timme!! Yay!

Bästa finaste Lisa har varit här en stund på förmiddagen, vi drack kaffe och klippte bort hennes risiga toppar!



sneakpeeeeeek
Hylla helt enkelt
Checklistar

25 september 2012

Tjejen som...

byter header oftare än hon bloggar!

Ja det beskriver väl mig rätt så bra just nu! jag låååååvar att jag snart, aaaaalldeles snart ska bestämma mig, grejen e ju att jag försöker liksom säkerhetskopiera (eller vaffan de nu kallas) så att den gamla headern liksom ska ligga kvar medan jag testar mig runt, men de funkar inte, så ni får stå ut med det här jävla hattandet. Har lejat ett "pråffs" som jobbar på den nu, så snart är det ordning på torpet!

Här händer inte mycket, Havana har mest bajsat och tjurat i ngra dagar, men nu verkar det vara på bättringsvägen, ja.. bajsandet iallafall!

Hon är helt klart i en fas och mamman (läs jag) fasar (hehe) för de kommande veckorna, det nya idag är att liksom rycka till och bli livrädd när jag busar med henne, jahapp! jag ser väl sjukt skrämmande ut helt enkelt, iofs inget nytt under stjärnorna! tricket för att dagen ska flyta på utan större utbrott från bebis (eller mig för den delen) är att vara ute och fiffilura runt så mycket som möjligt!

Försöker även fixa i ordning för lägenhetsplåtningen på torsdag, men det går typ sådär, fan hinner ingenting, får bli photoshop, men innan visningen måste vi hinna få fint, tror det blir svårt att få sålt med tandkrämsfläckar på badrumsgolvet och dammtussar stora som ökenbollar i hörnen, nä hörrni, när man ska sälja på söder måste ju lägenheten se ut som nåt jäkla inredningsreportage, å på riktigt! JAG ORKAR INTE!

mmm inredningsreportage som sagt
stökigt to say the least
Förjävla gott kan färgämne å socker vara

24 september 2012

Sköna morgon..

Havana tar en liten efterfrukostnap i gymet, hon har sedan i torsdagskväll haft diarre och varit allmänt sur, stackars liten, i vanliga fall gör hon "the big duty" en gång var eller varannan dag, senaste dagarna har hon bajsat varje gång hon äter, förövrigt har hon mått ok, inte slöare än vanligt men lite kymmig och sovit dåligt.

Igår gjorde hon natt halv sju och sov till tolv, vaknade fick lite mat och somnade sen om bredvid mig i sängen och har sen sovit i stort sett till imorse, man blir trött av att vara risig i kaggen helt enkelt. På morgonen har hon ätit en gång och det gick fint, så håller tummarna för bättring.



Jag sitter med en kopp kaffe framför tv:n och kollar nyhetsidor och bloggar på datorn, skön stund!
Vi ska fota lägenheten på torsdag, så har en del fix under veckan.


Ser ut att vara helt ok väder ute, så ska klä på oss och gå ut en promenad!

20 september 2012

Idag...

... Efter en lugn å skön morgon (läs: megastress å inte alls så skön) så strosade (Läs: sprang) jag å glad å go bebis (Läs: sur å gnällig bebis) till BVC där vi skulle träffa lite andra glada bebisar (njae blandad kompott) och jättetrevliga (sant) mammor i vår föräldragrupp.

Vi snackade sömn och fick testa lite sån bejbimassage. Det var ju rätt intressant och Havana såg sååå avslappnad ut (Läs: sprattlig å nyfiken på sina polare), vi skulle inleda massagen med att fråga vårt barn "vill du ha lite massage?" Havana tittade på mig och svarade med ngt slags urgrundsgurgel, nåväl! tolkar väl det som ett ja! typ.
Vår sköterska berättade att massagen är fin att ha som kvälls-"ritual" (det tror jag, utan ironi) och att man som förslag kan ha doftljus och lugnande musik för att höja stämningen än mer. Mmmmm! jo man kan ju det, men den lilla tid som blir över varje kväll efter ett evigt matande, gosande, lekande, bärande och tillslut sövande vill jag nog faktiskt behålla så intakt som möjligt, newsflash! jag är inte bara mamma (bara till ca 95%), jag är faktiskt (återstående 5%) en sådandär typ "vanligtjej" oxå och i behov av en dusch ibland och ja just ja fru (glömde nästan ;). Så tror jag för tillfället väljer att tända doftljus och få en massage av min man istället :)

Tog tillfället att väga Havana som hade ökat drygt 400gr i vikt sedan den 3:e sept så nu väger hon fina 6kg prick!

När massagandet och annat bejbitjosan var över gick jag och fikade med en medsyster från gruppen, mycket trevligt! skaffa barn är ju värsta "hundtricket" när det gäller att lära känna nya sköna människor.

Idag har H lärt sig var hennes mors näsa är, jag sa "vars e mammas neesa?!" (sthlm/norrlandsblandningsuttal) följt av att jag la hennes hand på min näsa ngra gånger, sedan började hon, lite fladdrigt men dock, spontangreppa min näsa när jag frågat! ashäftigt! hon gjorde samma på F när han kom hem och ställde samma fråga (annat uttal) COOLT! (har en film men lyckades inte lägga ut den här, nytt försök imorrn)

Idag kändes det att hösten verkligen är här, får mig att längta lååångt bort, asså inte hösten i sig, den är ju bäst å mysigast, men vetskapen om att det kommer en vinter alldeles strax DET mina vänner får mig att längta faaar far away!

Jag menar! kolla bara dom här bilderna från Santorini förra sommaren! fantastiskt var det (å hur mycket snyggare är man inte solbränd)

Sömn.nu!



Väry fina JC grejs..

JC har ju sista året känts lite mittemellan och tonårigt, men se på tusan vilken uppryckning! schyssta märken och fin fina kläder.. å en onlineshop åsså som grädden på nosen (eller vare moset?!)

Dessa två ska jag apselut köpa... asså! "Trenchen" å linnet!






19 september 2012

Ingen ordning..

På Havana just nu! Sover typ inget dagtid, å vaken ibland på natten oxå, då rätt arg lite tvärt. Går från noll till hundra på en sekund och andra hållet ännu snabbare, pratar med nån slags kraxstämma som kan liknas med värsta growlingen.

Somnar tack å lov fortfarande tidigt och utan knussel!

Kan inte beskriva med ord hur mycket (lite) jag ser fram emot åskmolnet om ngn vecka (se bild)

Turist..

I sin egen stad! Så kände jag mig idag, när vi lämnat av mor på centralen gick vi Drottninggatan till slottet och sedan ner till Skeppsbron där vi nu sitter å pausar, inte ofta jag befinner mig utanför mina comfortzones inser jag haha men iofs, vem fan vill strosa drottninggatan fram för det sköna nöjets skull, en riktig blägata!!

Havana sover å jag njuter av höstsolen, en kaffe hade varit pricken över i:et, men vill inte gå in ngnstans och riskera att H vaknar!

Nu vaknade hon! Tjipp bara att vandra vidare:)




18 september 2012

Småbarnsförälder...


... Vet man att man är:

- När man ALDRIG och jag säger det igen, ALDRIG någonsin hinner kamma håret, vilket resulterar i den största jävla tjorven sedan Bob Marley's dreadlocks, kändes på allvar som att något/någon bodde där inne, fick klippa bort skiten tillslut (vill bara tillägga att jag typ jobbar med hår, men det kan vi väl prata tyst om)





- När man starkt överväger att använda näsfridan för att suga ut sina egna kusar, asså på riktigt, den är ju fantastiskt jäkla effektiv! 



Nog om det!

Min mamma har hälsat på i ngra dagar, helt underbart! massa mys för Havana å Bosco, massa mys för mig med (= torkade fönster, lagad mat, organiserat i skåp, tom tvättkorg m.m.m.m.m)


Havana har fått en sån matstol som sitter på bordet! hon bara ääälskar att sitta där å filura me grejer, typ en stund! tills hon inte alls älskar det längre!


Tillsist vill jag bara tillägga att jag har vääärldens absolut sötaste hund! sådeså!

Ni vet..

Dom där supersnygga (!) skorna jag Bloggade om för ett tag sedan, på Frida Fahrman's blogg kan ni nu tävla för att vinna ett par!

YAY!! (eller nåt...)

15 september 2012

Sköna lördag..

Blå himmel, lagom temperatur, mamma på besök och glad bebis, kan helt ärligt inte bli mycket bättre!

Vi håller på och pysslar i lägenheten inför försäljning, konstigt det där! när man ska flytta är det som finast (iofs är hälften av ens grejer bortpackade)

Ikväll har vi ätit kräftor druckit ett glas vin och sett körslaget, vinet var nog det bästa av de tre, jag menar! allvarligt! kräftor är yummi, men man blir fan rätt kladdig å less, körslaget är verkligen INTE bra lördagsunderhållning, eller vaffan! kanske bara säger så för att slippa låta svensson (gillar det egentligen aaasmycket)

Såg även Skellefteå AIK förlora mot Luleå tidigare! jävlar va ostabilt! inte ok helt enkelt!

Nu sova! imorgon måla lite väggar och annat "säljalägenhetpåsöderasviktigt" stylande!

Godnatt!

Maken spanar in "nya" boendet
Blååå himmel
Jag tror hon såååver .... Typ!

14 september 2012

BLOPPIS ploppis!!

Jag har ett ööööverflöd av kläder skor och väskor så därför tänkte jag att jag kunde vara sådär träändy som alla dom "stora", coola, modebloggarna och sälja lite prylar här i en såndär Bloppis ellervaddetnukallas!! Om ngt faller er i smaken skicka ett mail till mig (t.hofverberg@gmail.com) med hur och var du önskar leverans så får du vidare instructions ang. betalning å sånt! 

Får du inget svar har någon annan hunnit före (har lixom en bebis ju, så det där att svara på mail kan bli lite eftersatt)

Först till kvarn gäller och jag kan skicka men du får betala frakten!

Camo dojja i strl 37, (för små så aldrig använda) 50:-
Rock and Republic. raka vida jeans som släpper från knät, Strl 25 (jag har 26-27 i vanliga fall så dom är nog snarare det) 150:- SÅLDA!
Fuskskinnjacka med fransar från H&M, Strl 34, 150:-
Skinnsko med kilklack från Sixtyseven, väldigt lite använda! Strl 38, 200:- SÅLDA!
Beiga Clarks även dom inte använda många ggr, Strl UK size 4 1/2 (typ 37) 100:-
Hunter stövlar modell Tall med matt look (svarta) spännena på sidorna har lossnat (lätt fixat hos skomakare) Strl 38, 350:-  SÅLDA!!
Pucciniväska med guldkedja och guldspänne 100:- SÅLD!

Solen skiner.

Inte överhuvudtaget!! Får fan krupp av att bara sitta inne och lilla B måste ju liksom ut å kissa, så jag packade ner bebis i Ergon, regnskydd på, klädde mig och kopplade vovvis, gick ut, gick 1 meter sen pallnitade B! Han VÄGRAR gå ut när det regnar haha släpade honom runt hörnet, han snabbkissade 2 ggr å rusade sen till porten. Så nu 10min senare sitter vi i fåtöljen igen!

Antingen har min hund världens bästa håll eller så har han nån gömma under en golvplanka där han gör sina behov!